Column van de wethouder: Stap uit je Stad! Terug naar de natuur en in de tijd, met een boeren activiteit

Het weekend van 17 en 18 juni is een weekend om in de agenda te reserveren. Vier Albrandswaardse recreatieondernemers doen dan namelijk mee met de regionale activiteitendag ‘Stap uit je Stad’! Daarmee zetten ze Albrandswaard als recreatieve en ondernemende gemeente mooi op de kaart.

De samenwerking tussen de Stichting Kasteel van Rhoon en ondernemers Ad Janssen (GasteRhoon), Ad Visser (Zorgboerderij de Buytenhof ), Remco Abel (Abel Tasman en het Klimbos) en Arie Willem Stout (Stout fietsen) heeft geleid tot een arrangement waarbij u kunt genieten van de natuur met een vleugje cultuur en activiteiten. Zo beleeft u Albrandswaard in een vogelvlucht.

Na een kop koffie met appeltaart bij het Kasteel van Rhoon en een rondleiding door dit van een rijke historie doordrenkte monument kunt u genieten van een fietstocht naar de Buytenhof óf Abel voor een lekkere lunch en een gevarieerd middagprogramma. Dat programma kan naar keuze ingedeeld worden met óf boerenactiviteiten, het plukken van een prachtig veldboeket uit de geurige kruidenwei en een smakelijke picknick op de zorgboerderij óf juist een actieve middag bij Abel met heerlijke pannenkoeken en vervolgens een sportieve klim in het klimbos of een potje pitch & putt.

En er is nog veel meer te beleven in de regio. Zoals gezegd is het arrangement onderdeel van een regionaal georganiseerd weekend waarbij in verschillende gemeenten uit de metropoolregio (onder andere Vlaardingen, Spijkenisse, Delft, Den Hoorn, Maassluis) zo’n 40 uitjes worden georganiseerd. Zo kunt u bijvoorbeeld in Vlaardingen Speeddaten met de Boswachter in de Broekpolder, met een fluisterboot rond Spijkenisse varen, op zaterdag 17 juni de Ruïne Ravesteyn bezoeken in Heenvliet óf wandellen en varen met een sloep door het Anton Pieck decor van Maassluis. U zult verbaasd zijn hoe anders Nederland eruit ziet vanaf het water.

Ontspanning en de directe omgeving gaan een steeds grotere rol spelen bij de beslissing waar mensen graag willen wonen. Het weekend van 17 en 18 juni is een uitgelezen kans om te beleven waarom wonen in Albrandswaard bij uitstek de juiste keuze is. Of, als u ondanks alles toch het idee heeft om te verhuizen, rond te kijken wat er zoal in de regio te beleven valt.

Meer informatie over de arrangementen is te vinden op de website www.stapuitjestad.nl. Daar kunt u ook de verschillende arrangementen bestellen.

Ik hoop u op 17 of 18 juni ergens in de regio tegen te komen.