Hoogbouw in Albrandswaard

Albrandswaard is een mooie groene gemeente. VVD Albrandswaard wil dat dit zo blijft. De druk vanuit grote gemeentes om ons heen middels de opgave vanuit de provincie om meer woningen te bouwen is erg groot. VVD Albrandswaard is van mening dat we niet meer kunnen bouwen dan planologisch verantwoord. Verdichting daar waar mogelijk maar geen groen of polders opofferen als dit niet strikt noodzakelijk is.

 De planologische contouren liggen vast (Oude Maas, A15, Rotterdam en Hoogvliet). Om de door de provincie voorgestelde aantallen te bouwen woningen te halen wordt er veel over het bouwen in de polders gesproken. Daar zijn wij als VVD Albrandswaard expliciet geen voorstander van. Ook willen we liever niet enorm de hoogte in, echter constateren we dat we in uitzonderlijke gevallen hierin wellicht tot compromissen moeten komen. We kunnen namelijk ook nagenoeg niet de breedte in.

VVD Albrandswaard wil dat er voldoende woningen gebouwd worden om de verschillende doelgroepen ook in de toekomst te kunnen blijven bedienen. Starters, ouderen en doorstromers uit onze eigen gemeente zijn daarbij voor de VVD Albrandswaard leidend. Sociale woningbouw mag niet het doel op zich zijn.